Onze Projecten

Iets om trots op te zijn

De afgelopen jaren hebben we: Stichting Komera samen met u aan 4 verschillende scholen schoolbanken kunnen schenken en 3 verschillende scholen  hebben via onze stichting golfplaten gekregen. Aan 2 verschillende middelbare scholen hebben we computers en printers geschonken. Stichting Komera heeft drie containers van 20 voet vol hulpmiddelen naar Burundi opgestuurd. Daardoor hebben verschillende gezondheidscentra de broodnodige hulpmiddelen ontvangen. Aan weeskinderen hebben we kleding en speelgoed geschonken. U begrijpt dat we zonder uw hulp dit doel niet had kunnen bereiken. Wilt u van het jaar meewerken om de kinderen in Kajaga een betere toekomst te geven? Aangezien we in Kajaga gestart zijn met de bouw van een nieuwe school hebben we uw hulp meer dan nodig. In deze buitenwijk van Bujumbura (Burundi) waar veel jonge kinderen opgroeien is nog geen school. De bouw komt voort uit een hulpvraag van de ouders, anders moeten deze kinderen vele kilometers lopen naar een naburige school iets wat niet veilig is, lang duurt en erg vermoeiend is.
De ouders willen graag dat hun kinderen ook de kans krijgen om naar school te gaan. Ze hebben onze steun gevraagd om dit doel te bereiken.

De hulpvraag komt voort uit de vorige projecten die we gerealiseerd hebben binnen Burundi in de afgelopen 10 jaar. Stichting Komera wordt steeds bekender en is inmiddels hoog gewaardeerd. Aangezien de jeugd de toekomst heeft  en ieder kind naar onze mening het recht heeft om te mogen leren willen wij samen met u dit project  voort zetten. Mocht u een kijkje willen nemen om te zien hoe ver we al gevorderd zijn of wilt u meewerken om deze kinderen in Kajaga een betere toekomst te geven kijk dan even op www.komera.nl . U begrijpt dat onze stichting uw hulp hard nodig heeft en dat wij de kinderen uit Kajaga  via mensen zoals u een kans kunnen geven. Want zonder hulp van buitenaf redden ze het niet om  een goede toekomst te kunnen realiseren. Alvast bedankt voor uw inzet op welk niveau dan ook

Stichting Komera
Van Ruysdaellaan 85
2661 SG 
Bergschenhoek 

Rekeningnummer: 
Rabobank: NL61RABO0130216704

Schoolprojecten

Schoolprojecten zijn hoofdoel geworden omdat Stichting Komera denkt dat het onderwijs een fudering van ontwikkeling is. Kinderen kunnen via e en goed onderwijs hun toekomst bouwen

Alleenstaand ouders

Ze sturen hun kinderen niet naar school omdat ze het uniform en de schoolmaterialen niet kunnen betalen. We willen deze ouders zelfstandig maken door een klein bedrijfje te starten Als we voor deze ouders een startkapitaal kunnen geven dan is niet nodig om een credit aan te vragen.

Weeskinderen

Het systeem in Burundi is nog steeds zo dat kinderen met ouders makkelijker naar school kunnen. Maar weeskinderen blijven nog steeds problematisch. Om deze kinderen een kans te geven willen wij ze via onze stichting door uw hulp een handreiking geven.

Kinderen met beperkingen

Door een gebrek aan gespecialiseerde behandelingen en bijgeloof worden gehandicapte kinderen in Burundi door de maatschappij als onmens of verdoemde kinderen beschouwd. Ze krijgen niet de aandacht die ze verdienen. Die kinderen kunnen niet naar school gaan of de hulpmiddelen krijgen die ze nodig hebben.

Close Menu